Wesela
Jeden z najważniejszych dni w naszym życiu, to dzień ślubu i wesela. Wybór odpowiedniego miejsca na tę uroczystość to początek bardzo długiej pracy. Zaplanowanie całej uroczystości od początku do końca wymaga dużej cierpliwości i zaangażowania, dlatego w takiej sytuacji dobrze jest zaufać i skorzystać z pomocy profesjonalistów. Jesteśmy po to, aby ułatwić Wam tą długa i trudną organizacyjną drogę.
W zależności od tego, czy planujecie Państwo małe przyjęcie weselne w gronie najbliższych, czy całonocne wesele do białego rana, zespół firmy Makary zaoferuje Państwu odpowiednie miejsce.
 
 
Chrzciny i komunie
Dzień chrztu czy pierwszej komunii to dla rodziny niezwykle ważny i podniosły moment. Aby nic nie zakłóciło świątecznej atmosfery tego czasu pomożemy Państwu w jego organizacji.
Gwarantujemy kompleksową obsługę przyjęcia począwszy od propozycji, menu do kompletnego przygotowania.
 
 
Jubileusze
Urodziny, imieniny czy okrągła rocznica ślubu…nie wiesz jak zorganizować tą imprezę tak aby Twoi goście byli zadowoleni i zapamiętali ten wieczór na długo? Makary Catering pomoże Państwu w organizacji imprezy, ustalimy menu, oraz scenariusz szalonej zabawy dla wszystkich gości.
Gwarantujemy świetną zabawę i zadowolenie na twarzach Państwa gości.
 
Propozycja kulinarna na wesele
 
-
-
Zimne przekąski:
- kaczka faszerowana z żurawiną
- rolada drobiowa z pistacjami
- indyk z morelą
- ozorki w galarecie
- tatar wołowy
- pasztet z cukinii i szpinaku
- schab z suszonymi pomidorami
- giczki cielęce
- ozorki wołowe
- terina z łososia
- pstrąg w galarecie
- matiesy z białymi szparagami
- sałatka z tuńczykiem
- sałatka grecka
- sałatka sycylijska
-
Dania ciepłe:
- rosół z makaronem i kulkam drobiowymi
- polędwiczki wieprzowe w śmietanowym sosie z kurkami
- filet z gęsiny w owocach
- zraz wołowy
- ryż z kurkumą
- kluski półfrancuskie
- ziemniaki talarki pieczone
- ziemniaki z wody
- zestaw surówek (kapusta, marchew, seler)
- buraczki z porzeczką
- warzywa blanszowane
-
Danie ciepłe w porze nocnej:
- barszcz czerwony z pasztecikiem
- boeuf Strogonow
-
Dodatki:
- kawa, herbata, soki, napoje, wody
- ciasta (3 rodz.), torty, owoce garnirowane
-
-
-
Dania ciepłe:
- zupa krem szparagowy z groszkiem ptysiowym lub rosół
- filet z piersi gęsich w owocowej fantazji
- zraz wołowy
- kotlet szwajcarski
- roladki drobiowe nadziewane rokpolem
-
Dodatki:
- kluski półfrancuskie
- ziemniaki zapiekane z ziołami
- zestaw surówek (seler, marchew, biała kapusta)
- kapusta modra lub buraczki z porzeczką
-
Zimne przekąski:
- tombaliki drobiowe
- galantyna drobiowa z omletem szpinakowym
- mus cielęcy z winegret wiśniowym
- schab faszerowany suszonymi pomidorami
- ozorki w galarecie
- terina z łososia
- rolada z pstrąga
- matiesy ze szparagami
-
Sałatki, desery, napoje:
- sałatka grecka z fetą i oliwkami
- sałatka z awokado i sałatą lodową
- kawa, herbata, soki, napoje, wody
- ciasta (3 rodz.), torty, owoce garnirowane
-
 
Jesteśmy otwarci na państwa sugestie dotyczące zmian w menu :)